De Kaliber Cultuurprijs

Kaliber Adviseurs is gevestigd in de gemeente Beuningen. Een inspirerende omgeving met mooie natuur, sportclubs, vele kunst- en culturele activiteiten en dicht bij de stad Nijmegen. Deze mix maakt de omgeving aantrekkelijk voor een breed publiek. Ook ondernemers vestigen zich hier graag.

Tegelijkertijd merken wij dat je snel wordt geleefd door de waan van de dag. De weken vliegen om. Af en toe stil te staan en genieten van het nu, zorgt voor een frisse blik naar de toekomst. Afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken creëert ruimte om verder te kijken.

Wij zijn er van overtuigt dat een gevarieerde culturele omgeving hier een belangrijke bijdrage aan levert. Even wegdromen, op de hak worden genomen, je kritisch laten nadenken of gewoon laten genieten zijn enkele wijzen waarop cultuur betekenis kan krijgen. Hier dragen wij graag een steentje aan bij.

Daarom zal op 23 november 2017 in Theater De Molen voor de eerste keer de Kaliber Cultuurprijs worden uitgereikt. Deze prijs zal worden toegekend aan een persoon of groep die zich op buitengewone wijze heeft geprofileerd op het gebied van kunst of cultuur in de gemeente Beuningen. Ook personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet ten behoeve van kunst en cultuur komen in aanmerking voor de Kaliber Cultuurprijs.

Vanaf 1 mei kunnen kandidaten, die zich binnen de gemeente Beuningen onderscheiden op het gebied van kunst en cultuur, zich aanmelden. Kandidaten kunnen door iedereen worden aangemeld. Een onafhankelijke jury bestaande uit vijf personen zal uit een selectie van 10 genomineerden de winnaar van de Kaliber Cultuurprijs 2017 bepalen. De winnaar ontvangt niet alleen een fraaie oorkonde, maar tevens een geldbedrag van € 2.500.

De Kaliber Cultuurprijs wordt mede mogelijk gemaakt door fotograaf Ger Loeffen en historica Willeke Guelen. Tevens wordt de Kaliber Cultuurprijs van harte onderschreven door de gemeente Beuningen, Stichting Perspectief en de Harten4 Groep.

Iemand voordragen of u zelf aanmelden? Klik hier